Nderron jete humanisti nga Ladorishti Xhevar Adili – Joe

Ne moshen 58 vjecare ne Litchfield-Waterbury SHBA nderron jete humanisti I njohur Xhevar Adili I njohur si Joe Adili . Kush ishte Xhevar Adili ? – Ka lindur ne vitin 1965 ne Ladorisht , vitet 1972- 80 Xhevari kreu shkollen fillore ne vendlindje , 1980-1983 shkollen e mesme ,, Niko Nestor ” . Per shkak te rrethanave te atehershme qe edhe sot mbeti enigme bashk me dy shoke te gjenerates mbetet ne klase , me crast ju pamundesuhet regjistrimi ne vitin e katert . Ne vitin 1996 Xhevar Adili emigron si gjithe te tjeret per ne SHBA ku atje do filloj te punoj pune ne restaurant .Krahas punes Xhevari ishte aktiv neper klube shoqata gjithshqiptare. Shpesh here ne bisede e siper me fliste per aktivitetet , qendrimet e gjata neper rruget e New York-ut . Si anetar I klubit shqiptar ,,Hasan Prishtina ” ne Waterbury- Connecticut nuk do mungoj kontributi I tij human , aty ai do te gjej vetevehten ku me perkushtim do te jet aktiv deri ne fund te jetes se tij , duke mos e kursyer vehten edhe ne aksione te tjera humane . Por nese ju rastis rruga ne shtetin e Amerikes – Connecticut, qytetin Litchfield dhe pyesni per restaurant Di Franco’s aty ju do te mesoni se pronar eshte humanisti Joe Adili ( per shkak te shqiptimit me te lehte I emrit Xhevar ) , sa po te hyni mbrenda ne muret e restaurantit,, Di Franco’s ” I ke fotot e fshtatit Ladorisht dhe qytetit Struge , nuk mungojn as kenget e Selami Kolonjes qe shoqerojn fillimin e punes ne mengjez .Klientet e restaurantit jane kurreshtar te dine per rendesine e fotografive ne mur ndersa Xhevari me mallengjim u tregon per vendlindjen dhe origjinen e tij. Per vec menus dhe ambienteve ne restaurant te gjithe klientet e ndjejn krenari te takojn pronarin e restaurantit, degjohet shpesh here thirrja : ,, where is Joe ” ( ku eshte Joe – Xhevari ). Jeta vertet ka sakrifica, Xhevari vertet punoi per nje jete me te mire, kontribuoi ne shoqeri por sot familja , shoqeria dhe rrethi ku jetojn do ta kujtojn me mall ndersa familja Adili : Miliferi , Genci, Valoni, Jetoni dhe Alibioni jan krenar per Xhevarin. U prehsh ne paqe shoku im-Zoti ne xhenet! Adili – Joe – At the age of 58 in Litchfield-Waterbury, USA, the well-known humanist Xhevar Adili, known as Joe Adili, changes his life. Who was Xhevar Adili? – He was born in 1965 in Ladorisht, in the years 1972-80, Xhevari attended primary school in his native place, 1980-1983 at Niko Nestor secondary school. in the class, you cannot enroll in the fourth year. In 1996, Xhevar Adili emigrated like everyone else to the USA, where he will start working in a restaurant. In addition to work, Xhevar was active in all Albanian clubs and associations. Often times in conversation above, he talked to me about the activities, the long stays in the streets of New York. As a member of the Albanian club “Hasan Prishtina” in Waterbury-Connecticut, his humane contribution will not be missing, there he will find himself where he will with dedication to be active until the end of his life, not sparing himself in other humanitarian actions. But if you cross the road in the state of America – Connecticut, the city of Litchfield and ask about Di Franco’s restaurant, you will learn that the owner is the humanist Joe Adili (due to the easier pronunciation of the name Xhevar), as soon as you enter the walls of the restaurant, Di Franco’s “You have the photos of the village of Ladorisht and the city of Struge, there are also the songs of Selami Kolonje that accompany the start of work in the morning. The customers of the restaurant are curious to know about the importance of the photos on the wall, while Xhevari is hungry he tells them about his birthplace and origin. In addition to the menu and the facilities in the restaurant, all customers feel proud to meet the owner of the restaurant, the call is often heard: “where is Joe” (where is Joe – Xhevari). Life really has sacrifices, Xhevari really worked for a better life, he contributed to the society, but today the family, the society and the circle where they live will remember him fondly, while the Adili family: Miliferi, Genci, Valoni, Jetoni and Alibioni are proud of Xhevari. Rest in peace my friend – God Bless you Joe

StrugaLajm
Loading…


loading…