NDI: BESA ka ngritje për 8 %, kurse BDI ka rënie për 23 % (DOKUMENT)

Nëntëdhjetë e tre për qind e qytetarëve të Maqedonisë situatën aktuale politike në vend e përjetojnë si të tensionuar, kritike dhe të paqëndrueshme. 65 për qind mendojnë se vendi po lëviz në drejtim të gabuar, tregon anketa e kryer nga Instituti Kombëtar Amerikan Demokratik (NDI). Thuajse çdo person i tretë i anketuar konsideron se përgjegjës për krizën politike janë VMRO DPMNE-ja dhe presidenti Gjorge Ivanov. Për 13 për qind të të anketuarve problemi qëndron në Platfоrmën e partive shqiptare, ndërsa rreth 11 për qind e drejtojnë gishtin nga LSDM-ja.

Ndërkohë, NDI – Institui Amerikan tregon se pas zgjedhjeve te shqiptarët përqindja e mbështjetes ndaj partive ka ndryshuar, kështu Lëvizja BESA ka ngritje për 8% pas zgjedhjeve paralamentare, kurse BDI-ja te shqiptarët pas zgjedhjeve ka shënuar rënie për 23 %.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...