Në Cyrih të Zvicrës: Puno ose jo, do ti marresh 2200 euro në muaj

Zvicra ka nisur të eksperimentojë projektin për “të ardhurat bazë të pakushtëzuara”, një nismë që synon t’u sigurojë të gjithë qytetarëve, të ardhura minimale për të jetuar, pavarësisht nëse janë apo jo të punësuar njofton shigjeta.net

Projekti nisi testimin në qytetin e Cyrihut me vendim të këshillit komunal, pavarësisht se zvicerianët e refuzuan këtë nismë në referendumin e vitit të kaluar.

Sipas projektit, transmeton oranews çdo qytetari i garantohen minimalisht 2200 euro në muaj. Minorenëve rreth 550 euro.

Bëhet fjalë për shuma që i mbajnë banorët e Cyrihut mbi kufirin e varfërisë, bazuar gjithmonë tek standardi zviceran shigjeta.net

Procedurat e aplikimit dhe mënyra e shpërndarjes së parave janë ende të paqarta për publikun, por projekti shihet me tepër skepticizëm, pasi mund të nxisë rastet e braktisjes së punës.StrugaLajm

Megjithatë ky sistem social është në faza eksperimentale edhe në Finlandë e Kaliforni.

Plani është pjesë e projekteve të Kombeve të Bashkuara kundër varfërisë.

Shumë organizata ndërkombëtare kanë në plan ta shtrijnë në të gjithë globin në një periudhë afatgjatë, për të luftuar varfërinë./Shigjeta.net
Loading…


loading…