Në spitalin e Strugës nuk ka shtretër të lirë për pacientët me Kovid-19

Nuk ka më shtretër të lirë në spitalin e Strugës për pacientët me koronavirus. Në mungesë të repartit infektiv, të infektuarit nga rajoni i Strugës pranohen në repartin intern. Atje ka 13 pacientë, ndërsa ka vetëm 10 shtretër. Nga spitali kanë frikë se numri i pacientëve mund të rritet. Situata është alarmante dhe po përpunohet plani B, nëse rritet numri i të sëmurëve.

Asani thotë se nëse reparti i fëmijëve ri-përshtatet, atëherë i njëjti do të zhvendoset nga vendndodhja aktuale. Edhe në Spitalin e Ohrit, pothuajse nuk ka shtretër të lirë. Në repartin infektiv të gjithë 18 shtretërit janë të zënë. Ka edhe pacientë, që janë në gjendje të rëndë, dhe janë në mbështetje të oksigjenit. Edhe reparti geriatrik, i cili u ri-përshtat gjatë valës së parë, po plotësohet gjithashtu.

Pacientët e dyshimtë dhe të padëshmuar, me një pasqyrë të lehtë klinike, do të vendosen në klinikat e ri-përshtatura në bllokun kirurgjik. Ne kemi ri-adaptuar një pjesë të kirurgjisë, ku mund të pranojmë më shumë pacientë. Dhe këtu kemi edhe disa shtretër të lirë. Dhe ato të paprovuara me një pasqyrë klinike më të rëndë do të vendosen në departamentin e sëmundjeve interne, në dhomat e izolimit. Sapo të dëshmohet se janë pozitiv, ato do të vendosen ose në infektiven, ose në geriatri – u shpreh Goran Bale, drejtor i spitalit të përgjithshëm Ohër.

Në Spitalin e Ohrit me repartet e përshtatura ka gjithsej 42 shtretër, ndërsa tashmë ka 35 pacientë.

Miki Trajkovski

In : Aktuale

Loading...
loading...