Nga Aleanca flasin për emra: Krenar Lloga në drejtësi,Fadil Cana ose Bekim Tateshi në shëndetësi?

Zyrtarisht, Arben Taravari të premten do të formojë ekipin negociator, për të nisur zyrtarisht negociatat me Dimitar Kovaçevskin, jozyrtarisht, Aleanca për Shqiptarët po flitet për emrat e ministrave të ardhshëm nga kjo parti, përcjell FLAKA.

Sipas informacioneve të TV 24 nga një zyrtar i lartë partiak në ASH, është thuajse e sigurt se sekretari i ri i përgjithshëm Krenar Lloga do të jetë ministri i ri i Drejtësisë.

Sa i përket Ministrisë së Shëndetësisë, ndonëse Kovaçevski ende nuk e ka nderuar Gashin me takim, në partinë Taravarit konsiderohet reparti i tyre i ardhshëm shëndetësia, pasi të preferuarit më të mëdhenj përmenden infektologu Fadil Cana dhe Bekim Tateshi nga klinika e syve.

Për vendin e tretë ministror të mjedisit apo shoqërisë së informacionit, kandidati do të dihet kur të dihet dhe me siguri se cila ministri do të shkojë në duart e Taravarit.StrugaLajm

E ndërsa në ASH tashmë dihen ministrat e mundshëm, negociatat për Alternativën janë ende në fushë të spekulimeve. Ministri i Shëndetësisë, i cili sipas kërkesave të Taravarit duhet të heqë dorë sot nga posti, thotë se ministria nuk ishte e tij që ta jepte.

Dhe kryeministri pa një përgjigje konkrete se si do ta hekuros situatën me Gashin, por edhe me kritikat ndaj Saliut. Përveç Alternativës, kundër hyrjes në Qeveri janë edhe grupi i zjarrit në BDI, të cilët tashmë janë takuar me sekretarin e përgjithshëm të Aleancës, por nuk ka informacione për bashkëpunim të mundshëm në të ardhmen. FLAKA
Loading…


loading…