Nga nesër falet namazi i xhumasë në Belicë të Epërme!

Myftinia e BFI – Strugë

Nga nesër falet namazi i xhumasë në Belicë të Epërme!

Besimtar të respektuar!
Ju informojmë se me kërkesë të këshillit të xhamisë së Belicës së Epërme, Myftinia e Strugës ka siguruar dhe ka angazhuar imamin Enes ef Çermenika dhe nga nesër do të fillojë të falet rregullisht namazi i xhumasë në xhaminë e fshatit Belicë së Epërme.
Gjithashtu këshilli i xhamisë ka siguruar dhe transportin për ata që duan të shkojnë, nisja nga fshati Ladorishtë në ora 12:00.

Од утре, во Горна Белица ќе се клања џума намаз!

Почитувани верници!
Ве известуваме дека по барање на џамискиот одбор од Горна Белица, Муфтиството на ИВЗ Струга го ангажира и го овластува имамот Енес еф. Черменика од утре, 11.06.2021, да започне редовно со клањање на Џума намаз во џамијата во селото Горна Белица.
Исто така ве информираме декан џамискиот одбор од оваа џамија обезбеди и превоз за оние кои сакаат да одат на Џума намаз во Горна Белица, поаѓање од селото Расилишта во 12:00 часот.

Loading...
loading...Loading…


loading…