PA NJË UNITET POLITIK NË KOSOVË,NUK DO KETË MARRËVESHJE PËRFUNDIMTARE KOSOVË-SERBI

Shkruar nga Albert Ramadani

Marrëveshja përfundimtare e paqes ndërmjet Kosovës dhe Serbisë do të përfundon pas zgjedhjeve të parakohshme paralmentare që do të mbahen shpejtë të cilat janë të pashmangshme nuk ka mundësi më këtë konstelacion politikë të përmbyllet një marrëveshje ndërmjet kosovës dhe serbisë,zgjedhjet ne kosovë do të ketë para marrëveshjes dhe pas zgjedhjeve duhet të bëhet unifikimi i gjitha partive politike pjesëmarrse në parlament se votimi i një marrëveshje kërkon unifikimin e 2/3 të votave në parlament dhe kështu siç është nuk mund të ketë mundësi të përfundon një marrëveshje historike dhe marrëveshja do të përmbyllet në SHBA, do të kornizohet dhe paketohet në BE dhe do të finalizohet në SHBA.

Një unitet i spektrit politike në kosovë pa zgjedhje vështir është të ndodh po të ndodhte nje unitet pa shkuar vendi në zgjedhje do të ishte mirë dhe më leht por vendi më doemos do të shkonë në zgjedhje e më pas të krijohet grupi i unitetit si në kohën e Rambujes e në kohën e Vienes dhe tani duhet të unifikohen si spektër politikë për një marrëveshje përfundimtare.
Marrëveshja përfundimtare nuk do të ndodh pa pasur të pa knaqur si në Kosovë dhe në Serbi.

Por faktori ndërkombëtar e dinë që serbia nuk ka çka mund të fiton diçka nga Kosova por faktori nderkombëtare e dinë që serbia do të përfitoj ndihmë ekonomike prej 10 milardë dollarësh,hapjen e negociatave për antarsim në BE, dhe përfitime ne investime nga vendet e bashkimit europian nga kjo marrëveshje pritet edhe kosova ti merr si ndihme ekonomike një shumë prej 7 milard dollarësh antarësim në NATO, ndihmë për ngritjen ekonomisë,punsimin e të rinjëve forcimin e administratës civile,forcimin edhe në sferen e sigurisë.StrugaLajm

Kosova dhe Serbia do ti normalizojn marrëdheniet serbia do ta njeh Shtetësin e Kosovës në mënyr graduale duke filluar nga marrëdheniet ekonomike dhe marrëdhenie tjere që do të jenë në interes të dy vendeve.
Marrëveshja do të mbikqyret nga faktori ndërkombtar i prirë nga SHBA-ja dhe BE-ja.

In : Aktuale

Loading...
loading...