Pesë gjëra nuk i dinit për Gjermaninë

Gjermania është një vend shumë i veçantë në shumë mënyra.

Për shembull, a e dini se nuk ka dënim për shpëtimin e burgjeve në Gjermani, pasi ata e pranojnë se kërkimi i lirisë është një instinkt natyral?

Nuk është çudi që mënyra e tyre e jetës i befason të huajt në shumë mënyra!

Bright Side ka mbledhur fotografi që shfaqin aspektet më të pazakonta të jetës në Gjermani.

Vajzat në formë, duke u përgatitur për Oktoberfest

A e dini se Oktoberfest është mbajtur në shtator? Është një festival i rëndësishëm për kulturën bavareze dhe gjermanët janë gati për të përpara. Nuk është çudi që vajzat duhet të bëjnë ndonjë peshëngritje më parë, pasi ndonjëherë masa është jashtë kontrollit dhe duhen sa më shumë tavolina prej metali.

Mundje me gishta

Burrat në Bavari janë të njohur për gishtat e fortë: si të stërviten, ushtrojnë dhe shtrijini ato në mënyrë që të jenë më të mirët në një nga kampionatet e Fingerhakeln. Konkurrentët e këtij kampionati mbyllin gishtat e tyre dhe fillojnë të tërheqin në drejtime të kundërta derisa një prej tyre të dështojë.

Makineritë e shitjes së sallameveStrugaLajm

Çfarë mendoni për ushqimin nga një makinë shitëse? Ndoshta disa çamçakëz, çokollata apo biskota, apo jo? Si për disa salcice si Bratwurst, për shembull. Është një suxhuk tipik gjerman i bërë nga mish derri, mish lope apo mish viçi.

Gara me varkë me kungull

Asgjë e pazakontë këtu – vetëm një person që gërmon një kungull gjigant në mes të një lumi! Kampionate të tilla ndodhin në Gjermani çdo vit gjatë vjeshtës. Ndoshta këto janë në të vërtetë jahte që kthehen në pumpkins si orë godet mesnatë!

Asnjë limit i shpejtësisë

A keni parë ndonjëherë këtë shenjë rrugore? Nëse ju ndodheni në autobane gjermane, ju duhet të dini se çfarë do të thotë: asnjë shpejtësi nuk kufizon çfarëdo qoftë. Pra, është absolutisht e ligjshme që ta vendosni pedalin në metal dhe të shijoni shpejtësinë maksimale të makinës suaj!
Loading…


loading…