Pesë mënyra për të ndihmuar njerëzit që djersijnë shumë

Disa nga ne kanë më shumë vapë se të tjerët, gjë që i bëjnë të djersijën edhe më shumë: por, sa më shumë të djersish, aq më mirë është për shëndetin. Kjo është e vërtetë. Trupi ynë reagon në mënyra të ndryshme dhe këtu nuk ka asgjë jonormale, veҫanërisht nëse është shumë nxehtë jashtë. Por po ashtu, në e dimë që djersitja është e sikletshme, sidomos për rrobat, por edhe për lëkurën.

Kështu, si mund t’i ndihmojnë njerëzit që djersijnë shumë dhe në ҫdo kohë? Ja 5 mënyra për t’u ndier më të freskët.Reklame

Përdor antidjersë

Shumë prej nesh e përdorin antidjersën në mëngjes pasi bëjnë dush dhe para se të dalin në diell. Por Dr. Debra Jaliman, dermatologe këshillon që koha më e mirë për të përdorur antidjersën është natën, kur lëkura është e thatë. Rezultati i mbrojtjes mund të shkojë deri në 24 orë.

Shmang ushqimet djegëse

Mund ta pëlqesh shijen e tyre, por gjithҫka që ha në të vërtetë ndikon edhe në trup. “Duke eliminuar ushqimet djegëse, veҫanërisht hudhrën, specat, brokolin dhe lakrat, që përbajnë sulfur, mund të ngadalëshosh ritmin e djersitjes” – thotë dermatologu Dr. Sonam Yadav.

Vish rroba të lehta

Disa materiale, duke përfshirë pambukun, e mbajnë lëkurën më të freskët se veshjet e tjera sintetike apo nailoni. Nëse gjatë stinës së verës djersin më shumë, veshjet e pambukur janë ato që duhet të zgjedhësh gjithmonë për të pasur lëkurë më të thatë. Edhe në netët më të nxehta.

Vizito doktorin

Nëse e sheh vërtet problematike situatën, atëherë drejtoju mjekut për të marrë këshillat e duhura. Ndonjëherë lëkura dhe trupi reagojnë në mënyra të ndryshme, ndaj këshillohet që të bësh kujdes.

Botox-i

Botox është zgjidhja e fundit që jo vetëm eliminon rrudhat, por është edhe një ushtrim që eliminon djerën.

Loading...
loading...Loading…


loading…