Pezullohet kompania diskutabile, MEPSO-s i merrte energjinë elektrike pa e paguar

Operatori MEMO ka pezulluar “Blessm Power Plus” nga tregu i energjisë elektrike deri në fund të vitit. Vendimi u miratua të premten e kaluar, përcjell Faktor.mk.

Bëhet fjalë për një kompani kontroverse e cila gjatë krizës energjetike ndryshoi dy herë emrin dhe i mbeti borxh miliona AD MEPSO-s, pasi dy herë kishte marrë energji elektrike nga rezervat e sistemit dhe më pas nuk kishte paguar faturat.

“Pjesëmarrësi në tregun e energjisë elektrike BLESM POWER PLUS SH.P. Shkup me licencë për furnizues të energjisë elektrike, me EDB: 4080021599229, është pezulluar përkohësisht nga tregu i energjisë elektrike, për shkak të mos respektimit të Rregullave të Tregut të Energjisë Elektrike, gjegjësisht përgjegjësisë për bilanc të parregulluar. Kohëzgjatja e pezullimit fillon nga data 01.10.2023 dhe zgjat deri më 31.12.2023. Ky vendim hyn në fuqi ditën e miratimit”, thuhet në vendimin e MEMO, operatorit shtetëror të tregut të energjisë elektrike.

Ish-deputeti dhe punonjësi shumëvjeçar i operatorit të sistemit të transmisionit të energjisë elektrike MEPSO, Mihail Panovski, është në mesin e pronarëve të rinj që kanë marrë përsipër kompaninë për tregtinë ndërkufitare të energjisë elektrike të importuar me emrin e ri. Gjatë qeverisjes së kaluar, Panovski ishte anëtar i Bordit Menaxhues të MEPSO-s si drejtor i filialit të Operatorit të Rrjetit të Transmisionit. Përveç Panovskit, pronarë janë edhe Betim Ademi nga Struga dhe Elizabeta Maneva nga Gjorçe Petrov. Mes pronarëve janë edhe emrat e tre shtetasve nga Shqipëria, më saktë nga Tirana.

Mist Energy Eco gjatë vitit të kaluar ka lidhur një numër të madh kontratash furnizimi me institucionet shtetërore dhe ndërmarrjet publike. Ndër kontratat shumëmilionëshe në vitin 2022 janë ato me Sh.A Posta, JP Isar, Spitali i Tetovës, Radio Transmetimi Kombëtar, JP Hekurudhat – Infrastruktura e të tjera.

Ndërkaq në MEPSO për një periudhë të shkurtër ndryshuan dy drejtorë. Orhan Murtezani u zëvendësua nga Suriya Rashidi dhe pas disa muajsh u emërua Zudi Enuzi Koka./Faktor.mk

In : Aktuale

Loading...
loading...