Prej sot qytetarët e Maqedonisë mund të hynë në Mal të Zi dhe Serbi me test për coronavirus

Banorët nga Shtetet e Bashkuara, Serbia, Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina dhe Kosova mund të hyjnë në Mal të Zi nga mesnata e kaluar me një test PSR ose ELISA serologjike, jo më të vjetër se 72 orë, njoftoi këtë mëngjes Trupi Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive.

Për një periudhë 15 ditë para se të hyni në Mal të Zi, nuk duhet të qëndroni në asnjë prej vendeve nga të cilat nuk lejoheni të hyni në Mal të Zi. Detyrimi për të kryer testin nuk vlen për fëmijët deri në pesë vjeç.
Që nga sot, testet PSR me coronavirusin për hyrjen në Serbi janë të detyrueshme për qytetarët e Maqedonisë, Bullgarisë, Kroacisë dhe Rumanisë.StrugaLajm

Testi nuk duhet të jetë më i vjetër se 48 orë, ndërsa nuk kërkohet për fëmijët nën 12 vjeç. Ky vendim nuk do të përfshijë drejtuesit profesionistë.

In : Aktuale

Loading...
loading...