Prindërit në RMV me ultimatum: Nëse për 15 ditë nuk zgjidhet problemi me bombat, do të ketë protesta

Prindërit, mësuesit dhe aktivistët nga Nisma qytetare “Libra shkollorë dhe mësim duhet të ketë” dhe nga Shoqata “Libris Plus”, kanë njoftuar protestë nëse siguria e nxënësve në shkolla nuk zgjidhet brenda 15 ditëve.

Sipas shoqatës, një kërkesë i është dërguar kabinetit të ministrit me afat kohor prej 15 ditëve për të zgjidhur problemin e bombave.

“Pas takimeve ne morëm vendime dhe dërguam kërkesë në zyrën e Ministrit në të cilën ne dhamë afat kohor prej 15 ditëve për të thirrur MPB-në dhe autoritetet e tjera të sigurisë në mënyrë që të zgjidhim problemin e bombave dhe nxënësit të kenë arsim të sigurt dhe të qetë në shkolla. Ne kemi thënë qartë se mësimi në distancë është i papranueshëm për të gjithë ne. Në qoftë se ky problem nuk zgjidhet, pas 15 ditësh do të protestojmë dhe atje do të shprehim të gjitha pakënaqësitë dhe padrejtësitë e tjera me të cilat përballen fëmijët tanë në arsim”, thuhet në letrën nga Shoqata “Libris Plus”.StrugaLajm

Ata i thirrën të gjitha këshillat e prindërve, bordeve shkollore, të gjitha institucioneve të arsimit të lartë në Maqedoni, individë, organizata, kryetarët e komunave, komitete arsimore nga të gjitha partitë politike, pavarësisht nëse janë apo jo në Kuvend, të gjithë të përbashkët dhe seriozisht veproj.
Loading…


loading…