Pronarët e lokaleve në Ohër e Strugë ankohen, kafeteritë dhe restorantet gjysmë të zbrazëta

Tre javë pasi filluan me punë, lokalet në Ohër dhe Strugë janë pothuajse bosh. Pronarët ankohen se ka shumë pak mysafirë dhe njerëzit rrallë ulen. Në kushte të tilla dhe me masa të rrepta pune, do të jetë shumë e vështirë të shtyhet gjatë kësaj periudhe, thonë nga shoqata e gastronomëve.

Ne presim një fluks të mysafirëve tanë, të cilët nuk do të jenë në gjendje të dalin jashtë kufijve të Maqedonisë dhe me ta disi të shpëtojnë këtë sezon – tha Mihail Mishev, kryetar i shoqatës së pronarëve të Ohrit.

Nga restorante thonë se njerëzit më shpesh ulen për të pirë kafe, por jo për drekë, megjithëse ofrojnë çmime promovuese për të tërhequr më shumë mysafirë.StrugaLajm

Siç mund ta shihni, frekuentimi është i ulët në lokale, nuk kemi të huaj. Ohri jeton nga të huajt, kështu që kemi humbjeve të mëdha, prej 70% dhe më shumë. Megjithëse jemi restorant, ne zakonisht punojmë si kafeteri, por dhe ata janë të mirëpritur në këtë situatë kur nuk kemi se çfarë të humbasim dhe kjo është në rregull – tha Trajçe Ristevski, menaxher restoranti.StrugaLajm

Për momentin, kapaciteti i lokaleve, i lejuar për punë është përgjysmuar. Në një tavolinë mund të ulen të paktën dy njerëz, përveç se nëse janë familje, kështu që ai numër është deri në katër. Pronarët thonë se ata vazhdimisht u bëjnë thirrje institucioneve që të ndryshojnë disa nga ato, që ata thonë, gjëra të palogjikshme në rregulloret aktuale, siç janë legjitimimi i mysafirëve për të përcaktuar nëse janë nga e njëjta familje. Përndryshe, një pjesë e restoranteve dhe kafeterive në Ohër nuk u hapën fare me arsyetimin se në kushte të tilla funksionimi i tyre do të ishte i padobishëm./alsat

In : Aktuale

Loading...
loading...