Protokollet e transportit publik, restorantet dhe kafenetë janë gati, pritet përgjigje nga odat ekonomike

Protokollet e transportit publik, kurset, restorantet, kafenetë janë hartuar, por pritet një përgjigje dhe sugjerime nga odat ekonomike, tha Ministri i Shëndetësisë, i cili pretendon se nuk mund të shpallet një datë kur do të fillojnë me punë teatrot. Kur dhe si do të rikthehet jeta në normale varet nga numri i pacientëve të zvogëluar dhe vendimet e Komisionit për Sëmundje Infektive, tha Filipçe për Telma, përcjell FLAKA.

Në një intervistë për Telma-n, Ministri i Shëndetësisë tha se sot pacienti i parë me Covid 19 në Klinikën e Sëmundjeve Infektive mori një plazmë gjaku, pasi më parë u ekstraktua nga dy viruse të virusit korona që kishin sasinë e duhur të antitrupave.StrugaLajm

Filipçe thotë se Ministria e Punës dhe Politikës Sociale tashmë është duke përgatitur rregulloren me të cilën të gjithë punonjësit në shëndetësi publike që kanë qenë të prekur nga Covid 19 nuk do të ju ulen pagat pasi kanë qenë në pushim mjekësor, d.m.th. ata do të trajtohen si një sëmundje profesionale, dhe atyre që tashmë u janë shkurtu fondet e tyre do t’u kthehen. Po bëhet një ndryshim në pjesën e mos tarifimit të një pagese për të gjithë pacientët me koronavirus.StrugaLajm

Lidhur me rastin kur do të ishte e sigurt të mbaheshin zgjedhje, Filipçe nuk deshi të komentojë, por tha se të gjitha rekomandimet jepen nga epidemiologët në mënyrë që shëndeti i qytetarëve të bazohet para së gjithash në analizat me pacientët. FLAKA

In : Aktuale

Loading...
loading...