Provimi i maturës do të mbahet më 27 maj dhe më 10 qershor

Maturantët provimin shtetëror do ta mbajnë më 27 maj dhe më 10 qershor.

Sipas njoftimit, më 27 maj do të mbahet provimi në lëndët: gjuhë maqedonase, gjuhë shqipe, gjuhë turke, ndërsa më 10 qershor matematikë, gjuhë angleze, gjuhë frenge, gjuhë gjermane, gjuhë ruse, filozofi, estetikë, informon Zhurnal.

Sipas kalendarit për organizmin e vitit shkollor, testet interne nga pjesa zgjedhore mbahen në termine të caktuara nga komisioni shkollor dhe atë:
-në afatin e qershorit në periudhën prej 13 deri më 30 qershor 2023 dhe
-në afatin e gushtit në periudhën prej 15 deri më 18 gusht 2023.

Prezantimi i detyrës projektuese do të realizohet në periudhën nga 10 mars – 12 maj 2023 si dhe nga 18 deri më 24 gusht 2023.

Ministri i Arsimit, Jeton Shaqiri konsideron se programi mësimor tërësisht do të realizohet, gjithçka që është paraparë në datat për maturë shtetërore edhe në pjesën e testimeve të parapara të maturës./Zhurnal.mk

In : Aktuale

Loading...
loading...