Pse holandezët nuk thonë “Më fal”?

Ata që jetojnë në Holandë, ose ata që kanë pasur komunikim me holandezë e dinë që ata nuk thonë: I’m sorry. Pra “Më vjen keq” apo “Më fal”. Kjo sepse holandezët janë një popull i drejtpërdrejt që e thotë gjithçka ashtu siç e mendon. Nëse të ka bërë apo thënë diçka, pavarësisht sesi ndihesh, është treguar direkt në mendimin e tij dhe nuk pendohen.

Nuk ka një mënyrë të dytë për t’i shprehur gjërat dhe as nuk e thotë diçka dhe tërhiqet më pas.StrugaLajm

Të huajt që jetojnë ose kanë kontakt me holandezët, për BBC thonë se të rinjtë janë më fleksibël dhe e përdorin këtë fjalë. Ata që janë më stoikë, janë brezi i vjetër. Ata e kanë pjesë të kulturës së tyre dhe e justifikojnë pikërisht me këtë: Jemi të drejtpërdrejt. S’kemi pse na vjen keq për të thënë atë që mendojmë.
Loading…


loading…