Pse raca shqiptare është racë e zgjedhur dhe ka kafkën më të bukur në botë?

Sazan Guri ka postuar në rrjetin social facebook një status mjaft interesant lidhur me disa fakte interesante mbi rracën shqiptare.

Postimi i plotë:

Për ata që nuk dinë dhe nuk besojnë te kjo race, lexoni pakëz 12 çështje që të bëjnë krenar për racën shqiptare. Po flas për enën që nxë trurin në kohëra gjeologjike dhe jo për sekondat rrokopujë e rrëmujë në kohërat elektronike.

Lexoni më poshtë të dashur lexues, dhe mos u merrni me mue, por më të tjerët, unë thjesht i kam mbledhur dhe interpretuar ne syrin e inxhinierit.
Lexim të këndshëm
Me respekt, madje të madh për ata që s’lodhen së lexuari dhe mendjen së ndrituari.
Sazan Guri

Geni shqiptar – E-V13StrugaLajm

Por është edhe një studim tjetër i pavarur nga ai Kroat si “Analiza e Rezolutës së Lartë Filogjenetike e Europës Juglindore’, e cila dokumenton episode të mëdha të Gjeneve Atërore që Rrjedhin Midis Popullatave Sllave kur: “Pothuajse, 93% e kromozomeve SEE E3b1 janë klasifikuar në grupin ALPHA.
Kjo foto ilustron origjinën e gjenit E-V13. Ky gjen është gjurmuar mbrapa mbi 10’000 vite para Krishtit. Siç tregohet dhe nga studimet gjenetike të ilustruara në foto, origjina e këtij gjeni në Europë vjen nga SHQIPËRIA dhe ndaj ka marrë emrin GJENI SHQIPTARË! Përveçse fakteve historike që fqinjët tanë i përthyejnë sipas dëshirave, ekzistojnë faktet gjenetike që nuk gënjejnë. Ne jemi popullatë e hershme kryesisht HOMOGJENE dhe jo popullatë e para 1000 viteve.
Në Europë, varianca më e lartë E3b1a është ndërmjet Apulianëve, (zona e Barit), Grekëve dhe Maqedonasve, dhe frekuenca më e lartë e grupit është ndërmjet Shqiptarëve, Shqiptarëve në Kosovë dhe Maqedoni, dhe Grekëve. Nëse bëni një përqindje totale të shqiptarëve të Shqipërisë dhe shqiptarëve të Kosovës, të gjithë Shqiptarët kanë frekuencën maksimale Erb1-a. Pas tyre janë arumunët (pjesa e latinizuar e ballkanit), dhe më pas Grekët dhe Apulianët.

Një studim tjetër i Cavalli-Sforza na dëften po këto rezultate, i cili shtyhet të tërheqë konkluzionin se: Shqiptarët tregojnë distancë gjenetike të konsiderueshme me të gjitha popullsitë./360grade.al

In : Aktuale

Loading...
loading...