Publikohet lista e ditëve të pushimit për vitin e ardhshëm në Maqedoni

Sipas Ligjit për festa në Republikën e Maqedonisë së Veriut ditë pushimi janë:

Për gjithë qtyetarët e RMV-së:

1 janari (e premte), 7 janari (e enjte), 1 maji (e shtunë), 3 maji (e hënë), 13 maji (e enjte), 24 maji (e hënë), 2 gushti (e hënë), 8 shtatori (e mërkurë), 11 tetori (e hënë), 23 tetori (e shtunë) dhe 8 dhjetori (e mërkurë).

Për qytetarët myslimanë festë është edhe 20 korriku (e martë), ndërsa për shqiptarët po ashtu ditë pushimi është 22 nëntori (e hënë), Dita e Alfabetit.

Për qytetarët ortodoksë ditë pushimi është 6 janari, 19 janari, 30 prilli, 18 qershori dhe 28 gushti, kurse për katolikët ditë pushimi krahas festave shtetërore është 5 prillit, 1 nëntori dhe 25 dhjetori./T

In : Aktuale

Loading...
loading...