Qoku:Ç’kulturimi i shqiptarëve të MKV, vihet re me mungesën e reagimeve për prishjen e Teatrit Kombëtar

Bekim Qoku

Ç’kulturimi i shqiptarëve të MKV, vihet re me mungesën e reagimeve për prishjen e Teatrit Kombëtar. Politika e zyrtare e Shkupit ka qenë njerkë për artin dhe kulturën shqiptare. Financimet e vetme kanë qenë librat e vegjël me poezi apo monografi pa vlerë. Me këto politika është shkaktuar tharja e kapilareve kulturore që i ka bërë shqiptarët e këtushëm të jenë të pandjeshëm ndaj dukurive kulturore.StrugaLajm

Shumë pak reagime nga bota e teatrit, dhe asnjë reagim nga politika për shembjen barbare të Teatrit kombëtar të Tiranës.
I vetmi politikan që reagoi në emër të shqiptarëve të MKV ishte Albin Kurti.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...