Reagon këshilltari Ardian Demiri për deponin e qytetit

Se sa fragjile është situata ekologjike në Strugë,dora vetë e vërtetoi komuna e Strugës e cila tha që “qytetari i papërgjegjshëm,me dy goma të lyera me benzin e ndozi deponinë ….”!!!! 
Tre dit e tre net në Strugë nuk jetohet,nuk meret fryme për shkak të dy gomave me benzin të qytetarit të papërgjegjshëm?!?!
Skandaloze!!! Në çfar derexheje e paskemi sjell veten, që me dy goma…..!!!
Unë them ndryshe.
Jo,jo.Për këtë situatë nuk është fajtor “qytetari i papërgjegjshëm”edhe pse nuk e amnistoj nga përgjegjësia për këte,as po”dy gomat e lyera me benzin”, por fajtor janë të gjith ata që këti problemi ju qasen joseriozisht, duke e neglizhuar rrezikun që i kanoset strugës dhe qytetarëve të saj nga kjo. 
Shtrohet pyetja: ç’ka fituan struganët nga ato 6.000.000 denar që i ndamë që kjo mos na ndodhe??? Asgjë. U mbytëm në tym këto tre dit, shtëpive tona nuk do u del aroma e tymit edhe një kohë të gjatë pas kësaj,Struga u kompromentua si destimin turistik këto tre ditë festash, e shumë e shumë efekte negative.
Të nderuar qytetar të Strugës!!!
Duke mos qenë indiferent me atë që ndodh me Strugën këto tre ditët e fundit,gjë për të cilën un kam fol 4 vitet e fundit ku kam mundur dhe sa kam mundur në të gjitha nivelet, dëshiroj të ritheksoj që si zhgjidhje për këtë situatë të vështirë ti potencoj këto tre zgjidhje, edhe atë:
1. Institucionale…. që do të thotē në radhë të parë komuna urgjentisht dhe seriozisht të angazhohet që ta ndërpres hedhjen dhe depozitimin e mbeturinave aty dhe ta konzervojë deponinë e eger të Strugës dhe mbetjet ti transportojë diku tjetër;
2 . Jashtinstitucionale…respektivisht Struganët në numër sa më të madh të dalin para komunës dhe të protestojne për zgjidhjen e këti problemi të organizuar në radhë të parë nga OJQ lokale;
3. Tē lejojme më tej të na përsëritet kjo situatë deri në eliminimin përfundimtar fizik tonin si struganë. 
Hajdeni dhe zgjedhim…
Unë personalisht jam që përparësi ti jepet zgjidhjes institucionale dhe urgjente.StrugaLajmStrugaLajm

StrugaLajm
In : Aktuale, Struge

Loading...
loading...