Regjistrohen katër raste të reja me Kovid-19, një i vdekur dhe 14 pacientë të shëruar

Sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik, në 24 orët e fundit janë bërë 1.337 testime, ndërsa janë regjistruar katër raste të reja me Kovid-19 prej të cilëve tre në Shkup dhe një në Prilep. Është regjistruar një person i vdekur nga Shkupi (66 vjet), në kushte spitalore, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Janë regjistruar edhe 14 pacientë të shëruar dhe atë prej Shkupi 8, Kumaniva 3, dhe nga Prilepi, Negotina dhe Makedonska Kamenica nga 1.

Janë bërë 1.337 teste përmes: ISHP-28, QSHP Shkup-27, QSHP Manastir-0, QSHP Prilep-0, QSHP Tetovë-0, QSHP Kumanovë-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile -0, Mjekësia Ligjore-0, spital laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji 0, SPQ 8 Shtatori -0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, ASHAM-0, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -128, Avicena-81, Biotek-157, Sistina-115 , laboratori Laor-0, Sinlab-14, Remedika-0, Fertiliti-0, Genea-0, Nikob lab-141, VFV Medikal-49, ISHP dhe IPP (test i shpejtë) – gjithsej 597.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 835.436 teste për Kovid-19.

Sipas analizave epidemiologjike momentalisht shpërndarja nëpër qytete është si vijon:

Shkup 68 614, aktive 183
Kumanovë 8868, aktive 49
Prilep 8319, aktive 33
Tetovë 7232, aktive 28
Manastir 6304, aktive 18
Veles 5471, aktive 3
Gostivar 5180, aktive 14
Kavadar 5153, aktive 0
Ohri 5011, aktive 19
Shtip 4959, aktive 2
Strumicë 4113, aktive 6
Strugë 2981, aktive 4
Koçan 2791, aktive 4
Kërçovë 2578, aktive 26
Gjevgjeli 2195, aktive 3
Negotinë 2184, aktive 3
Shën Nikollë 1523, aktive 1
Resnjë 1234, aktive 0
Kriva Pallankë 1222, aktive 2
Radovish 1161, aktive 7
Berovë 1029, aktive 0
Dellçevë 972, aktive 4
Dibër 941, aktive 2
Vinicë 886, aktiv 5
Probishtip 789, aktive 0
Vallandovl 666, aktive 1
Bogdanc 494, aktive 0
Krushevë 490, aktive 1
Demir Hisar 400, aktive 3
Demir Kapi 396, aktive 0
Kratovë 376, aktive 3
Makedonski Brod 359, aktiv 1
Pehçevë 268,  aktive 0
Makedonska Kamenicë 249, aktive 1
Dojran 132, aktive 0.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me kovid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.540, numri i pacientëve të shëruar është 149.642, i të vdekurve është 5.472 ndërsa numri i rasteve aktive është 426.

Loading...
loading...











Loading…


loading…