Revolucion në futbollin holandez, vajzat do të lejohen të luajnë në ekipet e meshkujve

Federata e Futbollit në Holandë ka marrë një vendim që duket se do të revolucionarizojë futbollin aty.

Nga sezoni i ardhshëm gratë e ekipeve amatore mund të luajnë në skuadrat profesioniste të meshkujve.

Më parë deri në vitin 1985 kjo lejohej deri në moshën 12-vjeçare, por më pas gasha u zgjerua deri në vitin 1995. Tashmë me këtë vendim historik Holanda do të ketë një futboll të përzier.

Në Holandë kjo është testuar më parë duke futur vajza në ekipet e meshkujve, dhe tashmë drejtuesit thonë se nuk ka më asnjë pengesë për këtë realitet të ri.

Loading...
loading...Loading…


loading…