Rezistenca e pathyer për gjuhen shqipe..!

Ne shej respekti per gjithe ata nxenes dhe profesore te kohes,nga Kumanova deri ne Struge dhe ne veçanti Resiztenca e pathyer ne Gostivar!
Te perkujtosh datat,ngjarjet historike apo aktoret e bemave te ketyre ngjarjeve, done te thote te kujtosh nje pjese te lavdishme te historise e cila meriton gjithhere dhe gjithmone te kujtohet e nderohet. Sot, pikerisht SOT me 04.10.2017, me krenari prej nje vellau e prej nje bashkeveprimtari, vizitova ne zyren e punes, Nafie Zendeli-Ziberin, ne mdere te 29 vjetorit te demostrates qe uli kreret e shtetit diktatorial te asaj kohe, per te hequr dore nga idea se shqiptaret lehte mund ti asimilosh e c’ktombtarizosh duke i lene te pa arsimuar.Aty u prita ngrohtesisht nga udheheqesit e departamentit te arsimit ne Gostivar. Me 04.10.1988 demostrata e organizuar nga nxenesit e shkollave te mesme te Gostivarit, nen obrellen e Organizates Ilegale”Flaka e Lirise”te themeluar nga vete ata, me Referatin e thene nga Nafia ne Keshillin ekzekutiv komunal te asaj kohe, u tha atyre dhe te gjithe te tjereve se Gjuha Shqipe do te jetoj ne keto hapesira per dersa jetojn shqiptaret ne keto troje.
Prandaj Ju mbeteni Enderimtaret e Atedheut!
Luan Veliu
Gostivar,04.10.2017

StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...