Rrëshqitjet e gurëve rrezikojnë qytetarët në rrugën Mavrovë-Dibër

Tanimë është e njohur se aksi rrugor Mavrovë-Dibër- Strugë është një ndër akset me rreziqe më të mëdha në vend. Rrëshqitet e gurëve dhe dheut janë pothuajse në të gjithë stinët e vitit, por gjatë sezonit të dimrit kjo rrugë është disa herë më e rrezikshme se në sezonet e tjera.Marketing

Sezoni dimëror dukshëm rriti rreziqet në rrugët që lidhin qytetin e Dibrës me Strugën dhe Mavrovën. Edhe pse tanimë kanë përfunduar afatet për rikonstruimin e rrugës Dibër-Mavrovë në aksin Zhirovnicë-Mavrovë, shumë punë ndërtimore në këtë rrugë që ka një frekuencë të madhe ka ngelur pa përfunduar. Kjo situatë ka rritur dukshëm rreziqet për të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion që udhëtojnë nga Dibra për në Mavrovë, Gostivar, Tetovë dhe Shkup. Rikonstruimi ende nuk ka përfunduar dhe aktualisht janë vendosur disa rrjeta metalike për mbrojtjen të rrëshqitjes së gurëve por ata nuk janë në gjendje të mbrojnë pjesëmarrësit në komunikacion meqë rrëshqitjet e gurëve janë pothuajse në të gjithë aksin rrugor. Tanimë është e njohur se aksi rrugor Mavroвë-Dibër- Strugë është një ndër akset me rreziqe më të mëdha në vend. Rrëshqitet e gurëve dhe dheut janë pothuajse në të gjithë stinët e vitit, por gjatë sezonit të dimrit kjo rrugë është disa herë më e rrezikshme se në sezonet e tjera. Në njësinë e ndërmarrjes shtetërore për rrugë magjistrale dhe rajonale në Dibër, thonë se ekipet për pastrimin e gurëve tani edhe borës janë të rregullta.

In : Aktuale

Loading...
loading...