Sega”: Mishi bullgar është përplot antibiotikë

Mishi bullgar është një ndër më të ndoturit me antibiotik në BE. Këtë e tregon raporti i shtatë vjetor i Agjencisë evropiane për ilaçe, publikoi sot gazeta “Sega”.

Në raport analizohet shitja e antibiotikëve për kafshë në 30 vende evropiane në vitin 2015.

Në Bullgari, në një kilogram mish mesatarisht ka 121 miligram antibiotikë, që e vendos atë në vendin e tetë të listës evropiane për përdorim të gjerë të antibiotikëve.StrugaLajm

Më pak medikamente ka në mishin nga Norvegjia, dy miligramë në një kilogram, pas çka vijojnë Islanda dhe Suedia.

In : Aktuale

Loading...
loading...