Shaqiri:Komunës se Strugës do t’i kthehen 39 milion denarë

Komunës se Strugës do t’i kthehen 39 milion denarë, kështu u vendos në mbledhjen e 15-të të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut në të cilën në rend dite ishte shqyrtimi I propozimit për ndryshim dhe plotësim të buxhetit të RMV-së për vitin 2020, gjithashtu Rebalanci I buxhetit mori përkrahjen e shumicës dje në Kuvend.

Këto mjete janë marrë për vite me rradhë nga buxheti i Komunës së Strugës për kredi të marrë nga NPN ‘’Proakva’’.

Me krijimin e Ndërmarrjes Publike Sistemi i kolektorit, ky borxh u mor përsipër të paguhet nga NP Sisitemi i kolektorit dhe Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Me këtë vendim, realizojmë sot një nga premtimet më të rëndësishme për Komunën e Strugës.

Artan Grubi
Fatmir Besimi
Naser Nuredini
Bujar Osmani
Kreshnik Bekteshi
Ramiz Merko – Faqja Zyrtare
Komuna e Strugës / Општина Струга / Municipality of Struga

……………………………………………………….

На општина Струга ќе и се вратат 39 милиони денари, одлучи Владата на Република Северна Македонија на 15-та седница во која што на дневен ред беше разгледување на Предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Северна Македонија за 2020 година, што исто така Ребалансот на буџетот вечерва ја доби поддршката во Собранието. Овие средства се одземени од Буџетот на општина Струга години по ред за кредит земен од страна на МЈП ‘’Проаква’’.
Со воспоставување на Јавното претпијатије Колекторски систем- Скопје, овој долг ќе биде превземен да се плати од страна на ЈП Колекторски систем и Владата на Република Северна Македонија.
Со оваа одлука се исполнува едно од најважните ветувања кон општина Струга.

In : Aktuale

Loading...
loading...