Shpërthen poeti strugan:Plani Zaev=Maqedonia veriore pa shqiptare!

Ibrahim Abedini

Nese kalon ligji, kush jeton mese nje vit ne boten e jashtme, do llogaritet si i huaj, nuk do jet legjitim si qytetar i kmv-se. Me kete ligj diskriminues pastrohen shqiptaret nga toka e tyre shekullore ne menyre te qete dhe ne heshtje.
Ka ardhur koha!
Te gjithe shqiptaret si nje komb i bashkuar te reagojne shpejte sa nuk eshte vone se, sot na denon zaevi kurse neser edhe vete historia.
Çfafe do u themi neser femijeve?
Gabuam? Nuk reaguam ne kohe? Na mungoj vullneti? Nuk patem fuqi t’i kundervihemi nje bythe maqedoni. Nuk na lejuane te huajte?
Apo do i lem fajin partive politike me theks antishqiptar?
Asnje arsyetim nuk na shpeton nga pergjegjsia!
Zgjohu Shqiptar!
O sot o kurre kerkohet bashkimi, angazhimi dhe me ne fund edhe veteflijimi per te mbrojtur identitetin shqiptar ne Iliride!
Koha nuk pret!
Nese ky akt antishqiptar realizohet, per ne do te jet me fatali, me tragjiku edhe se nje lufte me pasoja humbjeje.
Kjo do te jet humbja jone me e madhe pas humbjes se Shkupit me 1963-shen, ne mos gabohem, me shkatetrimin e qytetit nga termeti.
T’i lem me nje ane gjumin dhe enderrat se, dikush tjeter do na shpetoj. Ne duhet te veprojme, se pari duke i ber trysni partive tona qe te ngrene zerin. Pastaj organizatat joqeverritare, shoqatat, klubet dhe deri tek iniciativat individuale.
Zgjohuni motra e vellezer!
Nen nje flamur per kombin Shqiptar!

Loading...
loading...Loading…


loading…