SHPËTIM POLLOZHANI: CIA PUBLIKON EMRAT E KODOSHËVE SHQIPTARË

Shpëtim Pollozhani

CIA i publikoi emrat e kodoshëve dhe dukuritë në trojet shqiptare në ish Jugosllavi ne periudhen nga viti 1941-1951, këte mbrëmë e shpalosi Prof Dr Agim Poshka në emisionin e tij Mbrëmje me Agim Poshka ne Tv21, bashkë me dy pjesemarrësit në emision z. Alajdin Demiri dhe unë. Materiali ka mbi 150 faqe. Në këte material spiunet adresohen me emra dhe mbiemra. Përveç dukurive të tjera bie në sy çështja e arsimit. Dukurite jane 100% të njëjta(gjarpri i ngjan babait të vetë) me ato të sotmet( Savo Klimovski ish ministër në YU dhe minister i arsimit në kohën e paraleleve të perziera ne vitin 1985-1988, Vllado Kambovski ministër i drejtësisë në ish Jugosllavi, sot Kryetar i Akademisë së shkencave….), e si të mos jenë metodat e njëjta kur pothuajse100 vjet pushteti sllav është duke i përdorur veprime të njëjta për ta penguar arsimin dhe progresin e shqiptarëve.
Së shpejti do të publikohen edhe dokumente për periudhën 1951-1961, prandaj ua tërhek verejtjen kodoshëve të hekin dorë nga kodoshllëku se një ditë nga ata do të turpërohen pasardhësit e tyre.
StrugaLajm
Loading…


loading…