SHQIPTARET NE MAQEDONI LAKMOJNE PUSHTETIN

Musa Musai

Kuptohet se ne ish Republiken Jugosllave te Maqedonise, shqiptaret ashtu si shume here te tjera u vetemashtruan. Vetmashtrimi eshte si rrezulltat i lakmis se foteleve ne pushtet. Politikanet shqiptar lakmojne Ministri, vende kyce ku mund te vidhet, te bajne emer dhe te fodullisen. Politikanet fodull shqiptar jane cipllak para ndergjegjes kombetare. Ata nuk kane fare ndergjegje kombetare, per ti avancuar vlerat tona ne pushtet, punesime dhe barazi nacionale. Ne kete Republik ka vetem amulli dhe kursesi angazhime per zgjidhje te gjendjes se renduar. Por per kete eshte fajtor populli i cili e voton rroberine, i voton te korruptuarit. ata te cilet i kane mbushur burgjet me plot njerez te pafajshem. I kane shpallur fajtor kujdestar, u japin denime drakonike, tregojne dhunen si mjet qetesues si dhe bashkepunim simbiont me te keqen. Mjer rinia, mjer intelektualet e mirefillte, mjer ardhmeria. U boshatisen trojet shqiptare, ne shkollat tona numri i nxenesve ka ren pergjysem, standardi jetesor eshte shume i larter – i shtrenjte, kurse rropgat jane sa me i quajtur lemoshe.
Mjer i semuri, skamnori, fukaraja, punetori, intelektuali si dhe mjer ata te cilet kane shkuar per lesh. Ata te fundit do te mbeten ne historine e krimit, perbuzjes dhe degjenerimit. Populli do ta gjej zgjidhjen e vete. Politikanet tane i kane mbushur veshet me pambuk, mbajn syza te forta dielli qe mos shohin ata qe u pengojne. Rroberia per ne shqiptaret e Maqedonise, qenka meritore. Jemi bere servila te vetevehtes, gesnjeshtar shembull modelator per te gjithe ataqe e kane merak genjeshtren. Sehirxhij ndaj popullit te vet. O te mallkuar a mendoni se te keqen qe na sundon duhet me e larguar vet ne, te mos presim qe LIRINE te na i fale dikush. Ajo fitohet me gjak dhge me gjak mbrohet, ne derdhem gjak me 2001 por si duket shkoi per …
Mos e teproni me zollumin, se ditet do ti keni te numruara.StrugaLajm
Loading…


loading…