SHQIPTARET NE UKRAINE,NGA “AI ZALLAHIS SI NE,” TEK “GJUHA SHQIPE”

“NJE ATDHE NE BOTEN E JASHTME”

SHQIPTARET NE UKRAINE,NGA “AI ZALLAHIS SI NE,” TEK “GJUHA SHQIPE”

…”Ndëkaq ,një ngjarje të një kontakti madhor ka qenë vizita e një grupi të shqiptarëve nga Maqedonia në vitin 1998.Këta u kanë folur në gjuhën e tyre banorëve të fshatrave shqiptare në Ukrainë,kanë organizuar disa koncerte këngësh dhe vallesh shqiptare,dhe sidomos atyre u kane dhuruar ABETARE DHE FJALORE TE GJUHES SHQIPE”…

(Perpjekjet zgjimtare HISTORIKE nder shqiptaret e Ukraines te gazetareve te njohur shqiptare nga Shkupi,SEFER MUSLIU dhe DAUT DAUTI)
….”Pourtant l’événement de contact majeur a été la visite d’un groupe de Macédoniens albanophones en 1998. Ceux-ci ont parlé aux habitants des villages albanais d’Ukraine, fait de petits concerts de musique et de danse albanaise, et surtout, ils leur ont offert des abécédaires et des dictionnaires d’albanais”….

(Dr..NATALIA BICHURINA,Universiteti i Lozanës

Loading...
loading...Loading…


loading…