Si i shkoi mergimtarit pushimi duke u sorollatur nëpër gjykata

Isha shume I lumtuar  dhe I gëzuar kur u nisa nga Gjermania  për në vendlindje në Kosovë  për të kaluar pushimet pas një kohe të gjatë .Isha shume I lumtur se do të takoj familjarët miqët dhe shokët  dhe të qmallem me ta për disa ditë pushimi,  por  më ngjau ajo cka kurr nuk e kamë pritur madje as të imangjinoj se  ky “pushim” që kisha planifikuar  të më kaaloj si është më zi,   madje edhe të sorollatem në gjykatë  në Viti,  sikur ndonjë “kriminel”?!!! Kështu e nisi rrëfimin e tij për gazetën tonë,   mergimtari  Basr R.Zuka nga  Pozharani I cili tash e disa vjet  jeton dhe punon në Gjermani. Ai ka vazhduar rrefimin e tij duke  dhënë detaje se cka I ka ndodhur.”Me të hy në vendkalimin kufitar në Kosovë te Dheu I bardhë me  erdhi befasia e parë e pakëndëshme kur te vetura gjatë legjitimimit tim dhe të anëtarëve të familje  policia më  “njoftuan” se duhet të shkoj me ta  për të marrë një deklaratë.E deeklarata ishte se “Ju keni një fletëdenoncim nga Inspecioni I vitisë dhe se duhet të shkoni urgentishtë ne Gjykatë në Viti.U befasove keq. Iu tash se unë nuk kamë bërë asgjë jashligjit dhe se ndodshta jeni duke gabuar por ata për të  bërë punën e tyre dhe porositë nga  Gjykata  ma konfiskuan Paasaportën!!!!!! Vertetë kjo edhe më shumë me befasoi për të keq edhe pse policia gjatë inttervistimit u sollën mirë. Unë nuk ksiha ku të shkoj pa pasaport sepse planifikoja të shkoja disa ditë në   bregdetin shqiptarë .Po atë ditë në ora 10 pa hyrë fare tek familjarët me sugjermin që ma bënë policia kufitare   u detyrova të shkoj në Gjykatë në Viti.

Po edhe aty  vazhdon Basriu, më priti befasia tjetër kunë ggjykatë përkatësisht tek gjykatësi ku ishte lënda ime për kundravjtja gjoja qe kamë bërë  më tha se ne ende nuk jemi të pregaditur  për lënden tendë sepse  duhet lajmruar prokurorin  për këtë lëndë .U ktheva nga gjykata I zhgjnjyer me shpresë se  do të përfundon ndonjë ditë tjeter sa jam ketu kjo “odiseadë” e  imja që më kishin inskenuar  institucionet komunale të inspektoratit   dhe gjyqësore të  komunës së Vitisë, por  kjo nuk ndodhi.

Me erdhi ftesa për  në gjykatë dhe e prita me padurim këtë që të ballafaqohem me ata të cilët më kanë denoncuar pa kurfar baze ligjore se gjoja jamë uzurpator  I pasurisë publike  duke e cilësuar si uzurpim “ mbjelljën “ e tri fidaneve  gjelbruese larg pronës sime për vetëm dy metra !.Por  Ajo cka I ndodhi këtij mergimtari për heren e dytë në gjykatë është e habitëshme, e patolerueshme  ngase aty kësaj radhe ishte  prokurori I rastit një femer  por  e njejta në vend se të më akuzoj me fakte më bente presion  që të pranoj fajin të pranoj se jamë fajtor, jam uzurpator por unë  kategorikisht refuzova këtë dhe I thash se nuk pranoj të pranoj një fajë që nuk e kamë bërë.StrugaLajm

Kërkova që  të ballafaqohëm me ata inspekor të cilët më kanë denoncuar se gjoja jamë  uzurpator I pronës publike  dhe me fakte të tregoj në gjykatë se  as që kamë  qenë ndonjëherë I njoftuar  me këtë denoncim, as njeherë nuk kamë nënshkruar ndonjë procesverbal  të bërë në vendin e ngjarjës,se gjoja jamë “uzupues” I prones publike  sepse kjo ka ndodhur gati para dy vtesh .Basriu thotë   inspekcioni komunal   I Vitisë këtë denoncim e ka bërë qëllimisht sa për të arsyetuar se është duke bërë ndonjë pune e vetë bënë veprime kundërligjore sepse vendos objekte  në pronë publike me leje të “bajram begut” pa kurfar vendimesh të Kuvendit komunal. Përfundon ai duke  u shprehur I zhgnjyer se si mërgimtarët po  trajtohën   në këtë mynyrë dhe se është I lumtuar që ndoshta vitin tjetër do të  jetë krejt ndryshme me sjlljet  e organeve tona shtetrore ndaj mërgimtarëve. E tani jam I lumtuar që së paku ma kthyen pasaportën  time dhe nuk e “Burgosën  “ të njeten,  thotë si me ironi mërgimtari. Aziz Zuka


Loading...
loading...©