Si të kurseni 1400 € në një vit?

Sot, 31 tetor, është Dita Botërore e Kursimeve. Kjo ditë festohet në të gjithë botën me qëllim promovimin e kursimeve personale në banka dhe bankat e kursimeve, për të kujtuar rëndësinë e kursimeve të rregullta, për të krijuar një rrjet të mbrojtjes së depozitave dhe për të kujtuar se kursimet ndihmojnë dhe mundësojnë individin të arrijë qëllimet e tij dhe idetë.

Një nga mënyrat më të njohura për të kursyer para që mund të gjendet në internet është “Sfida 52 javore”, me të cilën mund të kurseni pothuajse 1400 euro nga 1 janari deri më 31 dhjetor.

Puna është shumë e thjeshtë – çdo javë duhet të lini mënjanë një shumë të caktuar parash. Keni dy muaj deri në Vitin e Ri për t’u përgatitur për të kursyer.

Fillimi është aq i lehtë sa as nuk do ta ndjeni se portofoli juaj është më i lehtë, ndërsa banka juaj e kursimeve është më e rëndë. Në javën e parë të vitit të ri duhet të kurseni vetëm një euro. Java e dytë do të jetë dy euro, e treta tre, e katërta katër. Kjo do të thotë që në janar, muaji në të cilin paratë duket se shpenzohen vetë, duhet të kurseni deri në 10 euro.

Në javën e pestë të vitit të ri (javën e parë të shkurtit) duhet të ndani pesë euro e kështu me radhë…StrugaLajm

Mund të mendoni se po kurseni vërtet vetëm në prill. Në prill, euro për euro, duhet të ndahen 56 euro për gjithë muajin.

Sfida e vërtetë vjen gjatë muajve të verës, pra gjatë pushimeve, kur ju duhet të mburreni me pushime, por edhe të keni mjaft para për të jetuar pasi të ktheheni nga udhëtimi. Kjo është kur talentet tuaja të kursimit do të duhet të dalin në sipërfaqe.

Me kalimin e vitit, shumat javore do të rriten derisa të arrini dhjetorin e ardhshëm. Në ato katër javët e fundit duhet të ndahen 202 euro, gjë që shumëkujt i duket e pamundur.

Megjithatë, qëllimi i këtij kursimi ishte t’ia lehtësonte vetes dhjetorin, në mënyrë që të linit mënjanë paratë që gjithsesi do t’i kishit shpenzuar. Edhe nëse nuk doni të kurseni në dhjetor, nëse i përmbaheni kësaj shume, deri në muajin e 12-të do t’ju mbeten në “bankë” 1176 euro, që mjaftojnë për një udhëtim të mbarë, një vakt të pasur apo dhurata të shumta për. pushimet.
Loading…


loading…