Sot vendoset për masat e reja

Zyrtarët shëndetësorë në Maqedoninë e Veriut besojnë se masat në fuqi, të prezantuara më parë, do të fillojnë të funksionojnë.

Ata presin që mbajtja e detyrueshme e maskave jashtë, ndalimi i grupimit të më shumë se katër personave gjatë gjithë ditës, si dhe funksionimi i kafeneve, restoranteve dhe ambienteve të tjera hotelierike deri në orën 21:00 të japin rezultate në drejtim të zvogëlimit të transmetimit të virusit.StrugaLajmStrugaLajm

Sidoqoftë, siç thonë ata, Komisioni për Sëmundjet Infektive në takimin e sotëm të rregullt, do të ri-analizojë pamjen epidemiologjike dhe përfundimisht do të vendosë nëse Maqedonisë i duhen masa më të rrepta kufizuese. Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe tha të enjten se do të duheshin të paktën dy javë për të parë disa rezultate nga masat aktuale. Sidoqoftë, ai nuk e përjashton mundësinë e masave më të rrepta kufizuese.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...