Struga nuk do harxhojë para për dekorimin e vitit të ri

👉 Në seancë të Këshillit u votua që Komuna e Strugës të mos përdor mjete nga buxheti i saj për dekorimin e qytetit dhe për natën e ndërrimit të viteve. Dekorimi i qytetit do të bëhet në zonën qendrore të qytetit, në mënyrë modeste dhe do të kryhet nga NP Komunalе, Strugë. Ky vendim është marrë duke pasur parasysh situatën e krizës në sektorin e energjisë. Ato mjete do të rialokohen për nevojat e ndërmarrjeve publike që janë në interes të qytetarëve.

🎀 Festa për fëmijë, si çdo vit, do të vazhdojë me shëtitjen e Babagjyshit nëpër qytet.

👶 Këtë vit do të ndahen çmime dhe dhurata, duke ndarë libreza kursimi në vlerë prej 15.000 denarë për tri lindjet e para në Komunën e Strugës .

👉 На седница на Совет се ИЗГЛАСА дека Општина Струга нема да употреби финансиски средства од сопствениот буџет околу предновогодишното украсување на градот како и за дочекот на новогодишната ноќ. Декорација на градот ќе се изврши во централното градско подрачје, скромно и ќе биде изведено од ЈП Комунално, Струга.
Ваквата одлука е донесена со оглед на кризната состојба во енергетскиот сектор. Тие средства ќе бидат пренаменети за потребите на јавните претпријатија кои се во интерес на граѓаните.

🎀 Забавата за деца како и секоја година ќе продолжи со прошетка на Дедо Мраз низ градот.

👶 Oваа година ќе се поделат награди и подароци, доделување на штедна книшка во износ од 15.000 денари за три прво роденчиња во Општина Струга.

Loading...
loading...Loading…


loading…