Struganë, gëzuar Ditën e Flamurit!

Dita e 28 Nëntorit është ditë e shejntë për të gjithë shqiptarët e mbarë botës, të cilët sotë festojnë të bashkuar nën Flamurin Kuq e Zi. Është dita kur populli ynë liridashës kujtonë rrugëtimin e tij historikë nga Nëntori i madhë i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, në vitin 1443 e deri më sotë. Sotë kjo festë është edhe më e madhe për shqiptarët e Strugës, sepse ato perveç që kujtojnë Nëntorët mbarëshqiptare, ato me krenari kujtojnë edhe 50-Vjetorin e ngritjes së Flamurit Kombëtarë të Martën e 28 Nëntorit të vitit 1967. Si sotë para pesë dekadave një grup struganësh – Shefit Iljazi, Sejdin Lloga, Olloman Sela, Zudi Bakiu, Xhevat Lena, etj- patriotë dhe liridashës, edhe pse të ndjekur këmba-këmbës nga UDB-ja jugosllave, arritën që të ngrenë Flamurin Kombëtarë. Në Dollogozhdë ngriehet nga Zudi Bakiu, sot i ndjerë dhe në Ladorishtë nga Xhevat Lena.
Ky akt patriotik dhe dënimi me mbi 15 vjetë burg, do të hapë një etapë të re në historinë e popullit të shumëvuajtur shqiptarë nën sundimin e Jugosllavisë titiste.

Me këtë rast i urojmë përzemërsisht popullit Shqiptarë Festën e madhe të Flamurit. Këtë urim do ta përmbyllim me vargjet e dëshmorit të kombit nga Kosova martire, Bahri Fazliut:

“Nëntori është Populli. Populli lindi Nëntorët për popullin.”StrugaLajm

Me respekt
Fitni Dalipi dhe Hamit Polisi
Loading…


loading…