Selmani: Edhe nëse formohet një koalicion i partive shqiptare, ai nuk mund të fitojë më shumë se 30 deputetë

Ish-kandidati për president Imer Selmani ka komentuar sonte ofertën e Ali Ahmetit për kryeministrin e parë shqiptar në TV 24.

“Kjo është një fushatë parazgjedhore gjithsesi dhe është një ofertë legjitime. Të gjithë shkojnë në votime me një ofertë për të cilën do të merrnin më shumë vota. Kjo është e ligjshme dhe do të motivojë disa qytetarë që të votojnë përsëri për BDI. Do të kishte më shumë peshë nëse oferta nuk do të ishte bërë tani, por përpara se të formoheshin koalicionet dhe listat. Nëse ai ua ofroi këtë të gjitha partive shqiptare. Kjo lë dyshim se pse BDI vetëm, pa koalicion, e ofron këtë.StrugaLajm

Është e ligjshme që partitë opozitare të kritikojnë idenë, pasi është një ide e madhe, por është e vështirë të ktheheni pa mobilizim më të madh, duke pasur parasysh që 61 deputetë janë të nevojshëm për të formuar një qeveri.StrugaLajm

Por edhe nëse kemi një koalicion të partive shqiptare, ai mund të fitojë rreth 30 deputet.

Lufta për një shqiptar të madh dhe një maqedonas të shkëlqyeshëm duhet të lihet pas dhe ne duhet të përqendrohemi në një ofertë cilësore, tha Selmani.

In : Aktuale

Loading...
loading...