Të enjten do të mbahet protestë kundër shtrenjtimit të energjisë elektrike në Tetovë

Të enjten banorët e Tetovës përmes protestës do të kërkojnë nga institucionet ta rishqyrtojnë vendimin për shtrenjtimin e rrymës dhe të formohet trup i ri i pavarur në vend të KRRE-së. Nga këshilli organizativ thonë se protesta do të organizohet me respektimin e masave kundër Koovid 19.

Ndaj shtrenjtimit të energjisë elektrike kanë reaguar edhe sindikatat, shoqatat dhe disa parti politike. Koalicioni Alternativa dhe Aleanca për Shqiptarët kërkuan në vend që të rritet çmimi të ulet.StrugaLajm

Qytetarët do të fillojnë të paguajnë çmim më të lartë për energjinë elektrike për faturat e marra në shtator, dhe kjo do të vlejë gjatë gjithë vitit. Vendimi për të rritur çmimin e energjisë elektrike me 7.4 përqind sipas Rregullatorit është për shkak të uljes së të ardhurave të kompanive energjetike.

In : Aktuale

Loading...
loading...