TË GOZHDUARIT E SHQIPTARËVE NË MAQEDONI

Dr. Prof. M. Musai

Shqiptarët në R. e Maqedonisë, politikishtë dhe ekonomikishtë, janë të pa mbështetur nga Shqipëria. Politika hajduteske e Shqipërisë, nuk përket me avancimin e gjendjes së mjerueshme të shqiptarëve në Maqedoni dhe kudo që ndodhën. Politika “demokratike” e Shqipërisë, i ka luajtur bythët si jë rrospi e përsosur duke na dëmtuar dhe sakatosur. Ajo me politikën që është duke bërë kundër shqiptarëve në R. e Maqedonisë nuk a ka ndihmuar, përkundrazi i ka penguar proçeset zhvëllimore demokratike.
Shqipëria duhet të mari mend prej Serbisë. Në Kosovë ka 2 % popull sllave serbe, Serbët problemin politik për atë 2 % e ka ngritur në kupë të qiellit, se serbët qenkan të diskriminuar.
Në Republikën e Maqedonisë jetojnë mbi 40 % shqiptar. Shqipëria fare nuk angazhohet dhe nuk preokupohet për gjendjen e mjerueshme të shqiptarëve ë këtë Republikë. Por politika e Shqipërisë përkundrazi bën tregëti dhe pazare të pakuptimta dhe jo të kapshme për ne se janë pazare të tipit të matrapazëve të Edvin Ramës, Ilir metës, Sali Berishës dhe shumë kriminelëve të tjerë. Po ua kujtoj se Shqipëria është shteti Shqiptar, është ombrella kryesore që i mbulon të gjitha kërkesat dhe problemet politike, ekonomike, sociale, ushtarake, kulturale, të shqiptarëve në Ballkan dhe ë Botë. Është shteti i barabart me të gjitha të drejtat në OKB, që ti përfaqësoi shqiptarët për nevojat e tyre.
Kthehem te politika e shqiptarëve ë R. e Maqedonisë. Padyshim se partitë politike të shqiptarëve në R. e Maqedonisë, për të ekzistuar duhet të bëhen shije e modeleve të pakuptimta për popullin e vetë. Sejcila parti politike në R. e Maqedonisë vajton mbi varrin e një trimi të pa qenë, i cili nuk ka figuruar fare dhe nuk ekziston. Prandaj e them se partitë politike shqiptare në R. e Maqedonisë i kan hipur trenit të gabuar. I cili tren për çdo moment pritet të dali prej binarëve dhe Zoti e dinë se sa e pakuptimtë dhe e pazgjidhshme me plotë pasoja për shumë vite do të mbetet e pazgjidhur çështja shqiptare në R. e Maqedonisë.
Kurse Grupi punues lidhur për daljen e popullit në Referendum, apo mosdalje, është i gozhduar si krishti për kryqit, prej partive politike për interesat e tyre dhe jo prej popullit.
Prandaj të lutem Zot, fali liderët tanë politik se nuk dijnë çka bëjë. Populli është në mjerim.StrugaLajm
Loading…


loading…