Të mos ekzistosh!

Arbëresha Vlashi
Jo se une, ti, ai, ajo, ata duan të jenë aq të padukshëm, por të ngriturit barrierra të një pas njëshme bëjn që njerëzit të mbyllën në burgun e përjetësis që u dhuroj shoqëria dhe fati i zi.
Çdo voglush ëndërron të shkoj në shkollë, por për fat të keq, fati i tij është përcaktuar në një shtet në zhvillim ku asnjëri nuk dinë të zbatoje ligje por vetë din të kopjoje rregullativa për inkluzion nga shtet e zhvilluara.
Duke mos pas mundësi të shkollohesh, atëher ti ngelesh përjetësisht jashtë sistemit, nuk mund të krijosh shoqëri me shokët e gjenerates sepse ti nuk ekziston për ta, ti je i padukshëm.
Qëllimi i ardhjes në jetë është që çdo kush të lej gjurm, të ketë kujtime, të dashurohet dhe të dhuroj shumë dashuri.Por si do të bëje dikush që është i padukshëm?! A mund të mbulohet kjo humner vetëm me përkushtimin që u jepet personave me aftësi të kufizuar duke i kështuar vëmendje vetëm në datën 3 dhjetor?!
Nëse 364 ditë do të jesh inekzistent mos prit që në një ditë të vetme të ndodhin mrekullira…

StrugaLajm
Loading…


loading…