Trajanov: Koalicioni VMRO-DPMNE do të ketë 63 ose 64 deputetë

Kryetari i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov konsideron se koalicioni i udhëhequr nga VMRO-DPMNE do të ketë 63 ose 64 deputetë edhe pa koalicionin VLEN të opozitës shqiptare.

Ai në emisionin Argument+ në TV24 nuk ka treguar se cilët janë ata deputetë, por ka thënë se janë deputetë të partive më të vogla që dikur kanë qenë pjesë e koalicionit të udhëhequr nga LSDM.StrugaLajm

“Në një front kaq të organizuar gjerësisht, VMRO-DPMNE-së i duhej të votonte ndryshimet në Ligjin për Qeverinë për të realizuar premtimet zgjedhore për një strukturë të re të Qeverisë me portofol të rinj ose duke shfuqizuar dhe rigrupuar disa prej tyre, si psh. për shumë agjenci”, tha Trajanov.

Lidhur me betimin solemn të kryetares Siljanovska Davkova, në të cilin ajo nuk e tha emrin e ri kushtetues të shtetit, Trajanov tha se pret që kjo bujë të shuhet së shpejti dhe se natyrisht duhet të respektohen marrëveshjet ndërkombëtare, por edhe një ndjenjë më e madhe identiteti ynë duhet të tregohet nga dispozitat dhe nevojat nga fqinjët Greqia, Bullgaria dhe më pas nga SHBA dhe BE.

In : Aktuale

Loading...
loading...