Ura e varur më e gjatë në botë ndodhet në Zvicër

Në Zvicër u përurua ura e varur për kalimtarët më e gjatë në botë. E pozicionuar në zemër të Alpeve, ura është gati 500 metra e gjatë dhe 65 cm e gjerë e është pjesë e shtegut që lidh Grachen dhe Zermatt.
Vepra mbresëlënëse gjendet në itinerarin panoramik të pagëzuar si Europaweg mjaft i njohur për të pasionuarit pas natyrës.

Gjithsesi kalimi mbi urën, lartësia maksimale e së cilës është 85 metra, nuk këshillohet gjatë stuhive, apo për personat që kanë probleme zemrën, apo frikë nga lartësitë.

Ura u ndërtua pas mbylljes se strukturës paraardhëse në vitin 2010 për shkak të shqetësimeve për sigurinë. Realizimi i saj zgjati dy muaj e gjysmë dhe u përdoren kavo mbështetëse me një peshë prej 8 tonelatash.StrugaLajm
Loading…


loading…