“Vëllau i madh”, kamera nëpër rrugë si në “Big brother”

Secilën minutë nga dy persona vdesin në aksidentet e komunikacionit, në nivel vjetor më shumë se një milion njerëz humbin jetën në komunikacion, 50 milion lëndohen e kështu që mund të theksohet se vrasësi më i madh në shekullin e 21 është drejtimi i makinës, transmeton Zhurnal.mk

Sipas informacioneve të fundit, edhe në Maqedoni është në fazë realizimi i një projekti nga ana e Këshillit republikan për siguri në komunikacion duke thënë se plani i realizimit është në fazën e parë dhe ka rol edukativ në pajtim me organet kompetente, duke instaluar kështu sistemin e inçizimit në rrugë.

“Këshilli republikan për siguri në komunikacion në seancën e fundit vendosi të realizojë projektin për inçizim në komunikacion me ndihmën e kamerave, sipas praktikës europiane vendosëm që ky pilot projekt të realizohet dhe tek ne”, ka thënë drejtori Stamenkovski.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...