VIDEO: PROFILI I KADRI VESELIT, NGA VITI 81’ DERI NË ÇLIRIMIN E KOSOVËS

Si i shembi muret e regjimit të Millosheviqit dhe nisi rrëfimi i pabesueshëm për liri Kadri Veseli ka folur pak për këto 20 vjet për aktivitetin e tij në lëvizjen e shqiptarëve të Kosovës për liri dhe pavarësi – në të cilën ishte një nga figurat qendrore.

Si një nga themeluesit e drejtuesit e Ushtrisë Çlirimtare, ish kreu i Kuvendit dhe PDK-së, ka prapa vetes një histori të gjatë të perpjekjeve për liri.

Ai e nisi rrebelimin kunder pushtuesit serb qysh në vitin 1981, për te mos u ndalë asnjëherë deri në çlirimin e plotë.

Më poshtë mund ta ndiqni një profil të transmetuar në RTK që rrefen për ecjen e Kadri Veselit në rrugën për liri e pavarësi.


In : Aktuale

Loading...
loading...