Zaev do t’i ofrojë zv.kryeministrin ASH-së, Ziadin Sela nesër do të vendos nëse do dalë nga koalicioni

Ziadin Sela dhe Zoran Zaev nesër do të takohen për t’i dhënë fund amullisë rreth qëndrimit ose jo të Aleancës për Shqiptarët në Qeveri. Edhe pse nuk bëhet i ditur vendi se ku do të takohen Sela dhe Zaev, burime nga Aleanca për Shqiptarët por edhe nga socialdemokratët thonë se takimi është parashikuar në orën 14. Derisa partia e Selës pretendon që dikasteri i Shëndetësisë duhet të udhëhiqet nga kuadër i tyre, LSDM-ja pas përcaktimit të Venko Filipçes si propozim për ministër ka forcuar qëndrimin se pos Sekretariatit për zbatimin e reformave nuk mund t’i ofroj gjë tjetër Aleancës. Nuk përjashtohet mundësia që Sela të zbus qëndrimin dhe të kërkoj një nga dikasteret tjerë të LSDM-së. Nga ana tjetër BDI përpos Arbër Ademit për zëvendësministër të Arsimit, akoma nuk është përcaktuar për ministrin par resor për Investime të huaja. Nga Qeveria konfirmojnë se propozimet për plotësimin e vendeve vakante, në Kuvend do të adresohen si paket propozimesh dhe jo një për një.

PRITET QË PARTNERËT E KOALICIONIT NË QEVERI T’I DORËZOJNË PROPOZIMET PËR VENDET E ZBRAZUR DHE TË GJITHA KËTO SI PAKET I PROPOZUAR NGA KRYETARI I QEVERISË DO T’I DORËZOHEN KUVENDIT- DEKLAROI ZËDHËNËS I QEVERISË MILE BOSHNJAKOVSKI.

Në rast të ndryshimeve brenda shumicës, kjo e fundit është e bindur se numrat nuk mungojnë për votimin e kuadrove të reja. Qeveria llogaritë në dy numrat e PDSH-së, një të Vesel Memedit, deputetit Hamdi Bajram dhe të deputetit të pavarur Çedomir Sazdovski. Si datë e mundshme kur në seancë plenare mund të vendosen emrat e ministrave dhe zëvendësministrave parashikohet të jetë 25 dhjetori.StrugaLajm

Related Articles
Loading…


loading…