Zelanda e Re ndalon telefonat në shkollë për shkak të krizës së shkrim-leximit të fëmijëve

Telefonat celularë do të ndalohen nga shkollat ​​anembanë Zelandës së Re, ka njoftuar kryeministri Christopher Luxon, pasi qeveria e tij e re përpiqet të ndryshojë rënien e vendit të shkrim-leximit.

Shkollat ​​e Zelandës së Re dikur krenoheshin me rezultate të shkëlqyera të shkrim-leximit, por nivelet e leximit dhe shkrimit kanë rënë në vitet e fundit në një masë të tillë sa disa studiues kanë frikë se ka një krizë serioze në klasë.

Studiuesit nga Qendra e Bamirësisë Arsimore e Zelandës së Re paralajmëruan për një krizë të shkrim-leximit që në vitin 2022, kur zbuluan se më shumë se një e treta e 15-vjeçarëve të vendit mezi dinin të lexonin dhe shkruanin.

Kryeministri Luxon ka thënë se do të ndalojë telefonat në shkolla brenda 100 ditëve të para në detyrë, duke miratuar një politikë që tashmë është testuar me rezultate të përziera në SHBA, Britani dhe Francë.

Kjo duhet të ndalojë sjelljen joserioze dhe t’i ndihmojë studentët të përqendrohen më mirë, thotë Luxon.

In : Aktuale

Loading...
loading...