Beogradi-shpata e Demokleut mbi kokat e shqiptarëve ndër shekuj -Albini në Tiranë

Tahir Hoda

Nuk xo të ndalem të bëj përshkrime të hollësishme por i shtyrënga meditimet e ndodhive të ditës midis shqiptarëve dhe shqiptarëve(nuk është lapsus),po radhis një varg mynxyrash që burojnë prore nga Beogradu -Jerusalemi i ëndërruar i shqiptarëve të Shqipërisëzyrtare por jo e jona jashta kufive të saj:

1,Kujtoj mbretin Zog dhe fatin e Vërmoshit e të Shën Naumit.

2.Kujtoj fatin e Mbledhjes së Bujanit dhe formimin e PKSH nga Mugosha ,Trmpoja e Popoviqi.

3.Kujtoj Kosovën e anatemuar për aq vite mga Enver Hoxha bashk mefatin e ne shqiptarëve në ish Jugosllavi.

4.Kujtoj veprimet e pa kontrolluara të Kryeministrave të Shqipërisë post komuniste:

5.Fatos Nanon që pat thënë se kosovarët e kanë kryeqytet Beogradin;

6.Nanon që shkonte krye më
vete në kongreset e Partisë së Millosheviqit;

7.Nanon që rrinte pas derës së vc-së ku urinonte Millosheviqi në Kretë që tëbënte pazare për fatin e Kosovës me këtë satrap të Ballkanitpër çkakemi dëshminë e gjallë të ish ministrit të jayhtëm Paskal Milon;

8.Ramë narkomanin me shengenin ballkanik me bëmat e tij që s’i merr kalemi e që shkrimi do t’i moliste lexuesit;

9.Kujtoj Sali Berishën me embargon e karburanteve në kohën e bombardimeve rë NATO-s

10.Shëtitjet e Arkanit dhe Cecës nëpër Shqipëri shoqëruar nga strugani që s’rron më ;

11.Kujtoj viktimizimin e Remzi Hoxhës sepse kish pikasur aventurën e Arkanit dhe ata që qëndronin pas krahut të djathtë Millosheviqit që bëri vrasje makabre në Kosovë;

12.Kujtoj çelsin e Tiranës dhënë Bregoviqit nga sharlatani me gjak të pa padtër shqiptari;

13.Kujtoj “Korrigjimin”e kufijve të Kosovës;

14.Kujtoj Nexhmie Pagarudhën e famshme të ndjerë që u fishkëllua në Shkup dhe la skenën sepse vëllezërit e vegjël sllav kërkuan t’u këndonte sërbisht;

15.Kujtoj Sheshin s Tiranës ku u çmendën femrat shqiptare pas flokëve të Zdravko Çoliqit;

16.Kujtoj Thaçin e Tetovës me thëngjillin e mbuluar Xhaferin që asnjëherë shqiptarët s’e kuptuan se ishte nëntoka e klanit të Beogradite që erdhi në Maqedomi për të zhdukur Prosperitetin;

17.Kujtoj hitet serbe që të çjerrin vedhët në gjithëbregdetin dhqiptar;

18.Kujtoj dhe Albinin në konferencën e djeshme për shtyp ku shëmtia e quajtur pa pikën e mëshirër i tha se nuk ka mega shengen shqiptar po ka mini dhengen ballkanik.
Mirë që nuk i lësjëhuan të dëgjonte hitet e Cecës për të cilat vdes rinia shqiptare,

19.Kujtoj e kujtoj por s’më kujtoj në arenat e Beogradit një Inva Mulë apo një Kastriot Tusha dhe sa e sa perlave shqiptare që kanë bë karriera brilante në skenat botërore.
20.Dhe për të mo e zgjatur pred vežem:
Kaq e ëmbël na qenka kjo shpatë sllave mbi kokat tona që s’na u hoq qafe ndër shekuj?

Dhe sinfonia vazhdon e ne bëjmë gjumë të rehatshëm
Deri kur?

3.

Loading...
loading...Loading…


loading…