springsp
Rajoni – Bota
Ja sa shtetas nga Maqedonia vitin e kaluar kanë shkuar në Gjermani

Vitin e kaluar, 85,434 leje qëndrimi u lëshuan në Gjermani për banorët e Ballkanit Perëndimor. E përditshmja serbe Blic analizon se më shumë se 230 ballkanas largohen për në Gjermani çdo ditë. Rreth 12,000 njerëz u larguan nga Maqedonia dhe Shqipëria, ndërsa rreth 15,000 u

Kulturë
Kongresi i Manastirit në nëntorin e 1908, kush ishin delegatët që vulosën alfabetin shqip

Nga Eugen Shehu Agu i shekullit të njëzetë,do të shkëndijonte qiellin e madh të aspiratave të lirisë,për kombin shqiptar.Së mbrendshmi,bashkëkombasit e mij e patën kuptuar se askush nuk mund ta hiqte natën e gjatë osmane prej supeve të maleve,veç pushka e libri.Ngase e kuptuan këtë,ngase luftuan kurdoherë nën flamur të këtyre ideve,përpjekjet e shqiptarëve erdhën kurdoherë në rritje.Këto përpjekje,ky vrull,ky