Një shqiptar me zemër të madhe:LA TESTAMENTIN ME 5 MILIONË DOLLARË PËR TË HAPUR KATEDRËN E SHQIPES NË AMERIKË

Shqiptari në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka mahnitur çdo kënd me gjestin human që ai ka bërë për vendin e tij.

Bëhet fjalë për emigrantin shqiptar Idai Edy Bregu, i cili prej  shumë vitesh ka punuar dhe jetuar në Amerikë, ku sëfundmi ka surprizuar me dhurimin e 5 milionë dollarëve që të hapet edhe Katedra e parë Albanalogjisë në shtetin amerikan ku  ai jeton.

Ai i ka dhuruar këto para që Katedra në gjuhën shqipe të hapet në Çikago, por i shqiptari i ndjerë këtë surprizë e ka bërë që para se të ndërronte jetë. Bregu kishte lënë një testament të hapur ku ishte deklaruar nga vetë ai që një pjesë e pasurisë të shkonte për hapjen e Katedrës  së parë Albanologjike në Çikago.

Sot Katedra fuksionon normalisht, falë 5 milionë dollarëve të dhuruara nga Bregu ka dhuruar, ndërsa Katedra zhvillon aktivitetin në kuadër të Universiteti De Pol të Çikagos.

Loading...
loading...Loading…


loading…