Orkestra internacionale e te rinjeve-BISYOC, per here te pare ne Struge

Orkestra internacionale e te rinjeve-BISYOC, per here te pare ne Maqedoni, do te shfaq koncertet e saj duke filluar nga dita e Marte 30.07.2018 deri te Dielen. Qellimi i kesaj orkestre eshte promovim i kulturave te ndryshme ne nivel te larte profesional dhe interaksion ndermjet te rinjve nga shtete te ndryshme dhe kultura te ndryshme nepermjet muzikes.

Kjo orkester ka filluar eshte formuar qe nga viti 2001 nga dirigjenti Xhulian Gibons i cili ne ate kohe ka formuar orkestren e tij ne Bedstoun, Britania e Madhe si nje kamp veror muzikor. Qellimi i tij ishte qe te beje bashke te rinj nga vende te ndryshme me qelime dhe aftesi te ndryshme muzikore te luajne bashke ne nje orkester simfonik. Kjo tradite vazhdon 18 vite me rradhe dhe si karakteristike e tij eshte qe ne cdo dy vite ndryshon shtetin. Ky orkester ka luajtur ne vende te ndryshme si Austri, Spanje, Gjermani, Malta, Norvegji dhe kete vit i kemi edhe ne Maqedoni. Perbehet prej 80 te rinje te cilet vijne nga vende te ndryshme si Spanja,Gjermania,Franca,Norvegjia etj. Tre dite me rradhe(E marte, e merkure dhe e enjte) ky orkester do te mban koncrtet e tij me muzike dhome ne Perkujtimoren e Revolucionit ne Struge si promovim i koncertit te tyre simfonik i cili do te mbahet me date 02.08.2019(e premte) ne qendren e kultures “Brakja Miladinovci” ne Struge
Me date 03.08(e shtune) do te mbajne nje koncert ne hapesire ne Oher ndermjet Q.T Amam dhe Zhito Leb, ndersa reprizen e koncertit simfonik do te mund ta ndegjoni perseri ne Qendren per kulture ne Struge. Te gjithe koncertet jane me hyrje te lire per te gjithe.
Organizator i koncerteve ne hapesire eshte Qendra per zhvillimi te kultures dhe te vlerave artistike-TAKTUS-Oher.

Loading...
loading...Loading…


loading…