Reklamo ketu!

Reagon Besa e Kasamit për “Shndërrimin” e Pallatit të Kulturës në shitoren për tekstil

Përderisa në Ohër fillon manifestimi kulturor, në Strugë Pallati i kulturës është shëndruar në tezgë për shitje që është një tallje që po iu bëhet qytetarëve Strugan. Përderisa Struga si një qendër turistike do të duhej të ketë sa më shumë evenimente kulturore që do të tërhiqnin sa më shumë vizitorë hapësirat e Pallatiti të kulturës po i ngjasojnë tregut për shitje.
Mbasi Pallati i kulturës është nën ingerencat e ministrisë së kulturës, pyesim ministrin Asaf Ademi, a është ky ridenifinimi i kulturës?
Ku mbetën premtimet boshe se ministria e kulturës do të ketë qasje të barabartë për të gjithë apo edhe më tutje do të funksionojë si në të kaluarën?
Sipas gjithë këtij diskriminimi që po iu bëhet Struganëve, i bie se komunat me shumicë shqiptare nuk meritojnë jetë kulturore dhe dinjitoze si në gjithë qendrat turistike të vendit.

Apelojmë deri te ministri Asaf Ademi, të merret seriozisht me këtë problematik dhe të mos diskriminoj shqiptarët por të punoj njëjtë për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë pa dallim përkatësia e tyre etnike dhe relegjioze.

Lëvizja Besa – Dega Strugë